wachtlijst: er geldt op dit moment een aanmeldstop - u kunt zich op dit moment niet op de wachtlijst laten plaatsen bij Neuron psychologie. U kunt nog wel op de wachtlijst geplaatst worden bij bij Moos psychologie, de contractvrije praktijk van Nadine Rhoen.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een andere zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

aanmeldingsprocedure wanneer er geen sprake is van een aanmeldstop:

  1. U vraagt uw verwijzer om een verwijsbrief voor de basis-GGZ met daar op in elk geval de tekst: 'verwijzing voor behandeling binnen de basis-GGZ i.v.m. het vermoeden van een DSM 5-stoornis'. Huisartsen binnen een straal van 30 km van Scherpenzeel (Gelderland) kunnen de verwijzing via Zorgdomein sturen. In andere gevallen vraagt u een papieren verwijsbrief. Alleen wanneer uw verwijzer het zinvol vindt om u door te verwijzen, kunt u verder naar stap 2.
  2. U meldt zich zelf aan door het (beveiligde) online aanmeldingsformulier in te vullen. U voegt daar de cliëntversie van de  zorgdomein-verwijzing toe, of een scan van uw verwijsbrief. U krijgt direct een bevestigingsmail met instructies: check uw spamfilter als u niets lijkt te ontvangen;
  3. U legt toegang tot uw beveiligde dossier;
  4. U vult de voor u klaar gezette vragenlijsten in en plaatst deze in uw dossier; 
  5. Na afronding van deze acties staat u op de wachtlijst. U ontvangt hier een bericht van binnen uw dossier.

 

intakefase en behandeling

Het online traject start met twee intake-consulten. Indien behandeling bij Neuron psychologie zinvol lijkt, start deze direct na de intake. Op dit punt start de behandelverantwoordelijkheid. Het betreft altijd een kortdurende behandeling. Na ongeveer 5 behandelconsulten wordt met u geëvalueerd of de behandeling effectief is. Bij een positieve evaluatie wordt de behandeling gecontinueerd. Na maximaal 10 behandelconsulten wordt van u verwacht dat u zelf verder gaat met het geleerde. 

 

ROM

De zorgverzekeraars vragen dat de behandeling gemonitord (ROM) wordt door het invullen van een korte vragenlijst aan het begin en einde van de behandeling. Ik zal u deze lijst aan het begin en eind van de behandeling mailen en u vragen deze in te vullen.

verklaringen voor andere partijen

Om de behandeling centraal te kunnen blijven stellen en belangenverstrengeling te voorkomen, werkt Neuron psychologie niet mee aan het opstellen van verklaringen of rapportages waar een juridisch belang mee gemoeid is (o.a. letselschade procedures of verzekeringsgeneeskundige zaken, UWV, etc.) - ook niet met uw toestemming. U kunt wel op eigen verantwoordelijkheid zelf documenten uit uw dossier ter beschikking stellen aan derden.

kwaliteitszaken

Neuron psychologie voldoet aan alle eisen die gesteld worden voor vergoeding vanuit de zorgverzekeringswet. Behandelaars zijn regiebehandelaars met een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut 3.0:  Kwaliteitsstatuut Mariska den Hartog en Kwaliteitsstatuut Nadine Rhoen.

De waardering door cliënten is al vele jaren minimaal een 9,5 op Zorgkaartnederland.nl. Heeft u toch een klacht? Praat alstublieft eerst met uw zorgverlener. Mariska den Hartog is aangesloten bij de klachtenregeling van de LVVP. Nadine Rhoen is aangesloten bij de klachtenregeling van Klachtenportaal Zorg.

 

privacy policy in het kader van de AVG

Ik hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens. Daarom deze privacyverklaring in het kader van de AVG
Uw dossier: De wet verplicht gz-psychologen om een dossier aan te leggen. In dit dossier worden de gegevens vastgelegd die nodig zijn om goede zorg te bieden en/of zorgvuldig onderzoek te doen. De wet verplicht mij om de dossiers twintig jaar te bewaren. In mijn praktijk maak ik gebruik van het elektronisch patiëntendossier voor GGZ aanbieders (HCI GGZ).
Uw rechten: U hebt als cliënt recht op inzage in of een afschrift van de informatie die in uw dossier is opgenomen. Mocht u in het dossier feitelijke onjuistheden aantreffen, dan kunt u mij vragen om deze informatie te verbeteren of aan te vullen. Bent u het niet eens met informatie die in het dossier is opgenomen, dan kunt u mij verzoeken een eigen verklaring (uw mening) aan het dossier toe te voegen. Ook hebt u het recht mij te verzoeken om vernietiging van (delen uit) uw dossier. Voor alle rechten geldt dat ik in principe in ga op uw verzoek. Alleen als ik meen dat belangen van anderen, bijvoorbeeld van uw kinderen, worden geschaad, dan kan ik (mits goed onderbouwd en goed vastgelegd) uw verzoek (gedeeltelijk) afwijzen.
Geheimhouding: GZ-psychologen hebben geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat ik alleen met uw toestemming met anderen over u kan spreken en/of berichten. Alleen in bijzondere gevallen geeft de wet ons het recht om ook zonder uw toestemming informatie te verstrekken, denk daarbij aan situaties waarbij u of anderen gevaar lopen. In dergelijke gevallen zoek ik als regel eerst contact met u om deze informatieverstrekking met u te bespreken.
Meer informatie: Voor meer informatie over het uitoefenen van uw rechten, kunt u altijd met mij bellen of mailen.

Verdere informatie over rechten en plichten (zowel die van mij als die van u) vindt u op deze pagina onder 'algemene voorwaarden'.

algemene voorwaarden